Van het gas af

De energieprijzen stijgen. Daardoor stijgt ook de vraag naar alternatieven voor het gebruik van gas in huis. Wat doen wij aan onze woningen om het gebruik van gas te verminderen? En wat kunt u zelf doen? U leest het op deze pagina. 

Energie Besparende Maatregelen (EBM)
Bazalt Wonen gaat haar hele woningbezit voorzien van energiebesparende maatregelen. Denk hierbij aan dakbeschot isolatie, gevelisolatie, HR++ glas of vloerisolatie. Het is technisch en financieel helaas niet mogelijk om alle woningen in één of twee jaar uit te voeren. Daarom is het EBM project voor elk type woning gekoppeld aan het schilderwerk. Op deze manier komen alle woningen in zeven of acht jaar aan bod.

Zonnepanelen
Bazalt Wonen plaatst zonnepanelen alleen projectmatig en biedt dit niet individueel aan. De projecten voor zonnepanelen zijn gekoppeld aan het EBM traject. Als uw woning aan de beurt is voor het EBM project, krijgt u ook het plaatsen van zonnepanelen aangeboden.

Warmtepomp
Het plaatsen van warmtepompen of andere verwarmingsinstallaties ter vervanging van cv ketels worden niet uitgevoerd door Bazalt Wonen. Ook met het gegeven dat we in 2050 van het gas af moeten is er simpelweg nog geen alternatief voor handen. Het is ook op dit moment financieel niet haalbaar om onze woningen te voorzien van warmtepompen.